Styrelsemedlemmar


    Olle Olsson

    Styrelseordförande

  

Olle Olsson har arbetat i många företag inom solenergiområden sedan 2006. Han började i Absolicon AB som ingenjör och forskare, och senare i en strategisk roll som styrelseordförande i Absolicon. Han har också arbetat på Solarus Sunpower Sweden AB i 3 år och är aktiv i styrelsen för solprocessutrustningstillverkaren Saravanos Solar ++ AB. Olle är ägare till konsultföretaget Mxsol AB och har varit styrelseordförande i Industrial Solar sedan 2018.

    Christian Zahler

    Styrelseledamot och VD av ISHE AB

  

Christian Zahler har en Magisterexamen i fysik från Freiburgs Universitet. Arbetade inom solenergiteknik i cirka 30 år och. Med cirka 30 års erfarenhet inom solenergiteknik började han sin "solkarriär" på Fraunhofer ISE i Freiburg. Därefter gick han vidare för att arbeta i forskningsinstitut i Portugal och Norge. 1999 återvände han till Freiburg och gick med i PSE AG, där han var ansvarig för solvärmeavdelningen. I 2008 grundades Industrial Solar av Christian tillsammans med Tobias Schwind.


    Tobias Schwind

    Styrelseledamot

  

Tobias studerade ekonomi I Tyskland och har en MBA från ESCP-Europe/Paris. Från 2002–2005 var han seniorinvesteringschef på Fraunhofer Venture och ansvarig för flera nystartade företag inom förnybar energiteknik. Dessutom har han flera års erfarenhet inom konsultering och att bygga upp nya produktionsanläggningar och internationella affärsutveckling. Tillsammans med Christian Zahler grundade Tobias Industrial Solar i 2008 och var verkställande direktör för Industrial Solar GmbH fram till 2019. Idag är han medgrundare och verkställande direktör för Fraunhofer Technology Transfer Fonds GmbH (FTTF) och ansvarig för investeringar i förnybar energi- och hållbarhetssektorn, samt är han styrelseledamot i olika företag inom sådana områden.

    João Gomes

    Styrelseledamot

 

Joao Gomes har en Ingenjörsexamen, en Magisterexamen i miljösystemekonomi och en Doktorsexamen I solcells koncentrering med solceller. Han började sin solkarriär på CERN i Schweiz. Senare flyttade han vidare till Lunds Universitet i Sverige som gästforskare och samarbetade med universitetet i Mozambique där han byggde ett mindre solarium med två kollegor. Sedan 2010 har han arbetat på Solarus som forskningschef. Han är också styrelseordförande i konsultföretaget MG Sustainable Energy AB.


    Daniel Pfeifle

    Styrelseledamot

  

Daniel Pfeifle studerade vid The University of Applied Sciences i Nordhausen / Tyskland från 2005 till 2009 och är civilingenjör inom förnybara energisystem. Från 2009 till 2012 arbetade han på Fraunhofer ISE inom havsvattenbehandling innan han började på SolarSpring som projektingenjör, med ansvar för membrandestillation och strategisk anpassning. År 2016 tog han över ledningen för SolarSpring som VD.

    Markus Augustsson

    Styrelseledamot

  

Markus Augustsson har en Magisterexamen i finans från Lunds Universitet och har studerat matematik, filosofi och programmering vid Linköpings Universitet. Markus har arbetat i den finansiella sektorn sedan 2008. På Nordea Markets arbetade han med aktie- och derivathandel. Idag är Markus Head of Equity Research (analyschef) på Carlsquare, en finansiell rådgivare med kontor i Stockholm, Berlin, Hamburg, München, London och Köpenhamn.


Head Office

Industrial Solar Holding Europe AB

c/o Ekonomiavdelningen i Härnösand KB

Strandgatan 1

SE-87145 Härnösand/Sweden

Tel. +46 611 81 06 10

 

info@industrial-solar.de